Tradera.com

http://www.tradera.com/category/category.aspx?ftgnr=521234&listtype=1

Jag säljer lite sängkläder på tradera. In och buda :D
Aldrig använda. Passar nån mer med lite mer mönsterpassning :P hehe

- Pyss!

ESC

Lägg ner skiten å låt de vara en lands-grejj iställe som vi kan roa oss med i vardera land. Vinner inte ens land då äre nå fel på röstningen, på folket utomlands som har helt fel musiksmak osv...
Till å börja me, ingen har samma musiksmak. De går inte att tävla i musik då alla har så pass olik musiksmak så de e alltid nån som blir sur, nått som är fel. "hur fan kan dom rösta på den där?" osv.. Acceptera bara att alla tycker olika. Och en tävling inom musik? Vem kom på den idiotiska idén. Nån som trodde att alla skulle rösta på samma låt lr? Nej.. tänk hur många individer de finns som tycker om olika musik. De funkar inte me sånna tävlingar.
Kör ett program där man bara uppträder för skojjs skull istället men kravet ska va att uppträda me en ny låt som ingen hört förut typ. Då skulle ja kolla och njuta. Nu kollar ja bara för å se om man hittar nån bra låt. Inte för tävlingens skull.

Btw.. NEJ ... EMD kommer inte lyckas i ESC bara för att danny har fans i polen. Och ja de säger jag som är EMD fan. Jag tror inte det. Visst att dom kommer lyckas i den svenska uttagningen för här har dom MASSA fans. Men utomlands.. de är 2 land av typ 30 st som vet vilka EMD är.. och nja.. tror inte deras musik kommer gå igenom faktiskt.

Melodifestival jippo!

Allvarligt. Tror SVT att de kommer gå bättre för sverige i ESC om vi bara gör ren rappakalja av hela skiten? HA! Knappast! Som de står i tidningarna. Artisterna kommer inte våga ställa upp. Gå tebax till gamla hederiga Melodifestivalen istället. 10 låtar, en tävling, livemusik! Har alltid tyckt de vart bättre och så slipper man allt jävla jippo! Ledsen men ju mer ni pillar ju sämre blir de. Förstår ni inte de SVT? Ge upp å kapitulera nångång.

Och som de ser ut så är de inga artister med 2009 (av dom som verkar aktuella) som kommer slå i Europa. Här är dom aktuella artisterna 2009 hittills.

  • Måns Zelmerlöw.
  • Alcazar.
  • Agnes.
  • Markus Fagervall.
  • Marie Picasso.
  • EMD.
  • Caracola.
  • Molly Sandén.
  • Sara Löfgren.
  • Sandra Dahlström.
  • Darin.
  • Peter Jöback.
  • Lili och Sussie.

Asså tror ni på de själv lr? Vill ni vinna så får ni skicka nått som funkar utomlands. Inte bara i sverige. Finns inga bland dom artisterna, vad jag tror, som kommer lyckas. Kolla bara förra året. Sverige älskade Charlottes låt. Men gjorde europa de? Nej precis. Den funkar i sverige men inte utomlands. De ska va nått som sticker ut, en internationell låt. Sverige måste helt enkelt acceptera att vi inte skickat nå bra låtar till ESC. Dom andra länderna har haft bättre helt enkelt.
Kom inte me den här "kompisröstningen" heller. Vi är inte speciellt bättre som ger våra 12or osv till våra grannländer. So what om vi e färre. Vet dom har gjort nån dokumentär om att ta bort juryrösterna från förra årets tävling och bara låtit folkets vara kvar. De blev i stort sett samma resultat. Så alla de här om att "bryta pakten" om typ Norge ger 12an till grekland lr nått. Hallå, man röstar väl ändå på en låt och inte på ett land. En bra låt! Som funkar. Skit samma om de e Grekland, Finland lr Spanien som gjort den.

Ja tror inte Sverige kommer på nå bättre plats nästa år som vi gjorde i år om den där artistlistan e allt vi har att komma me.

- Pyss!


Akuten

Ja jag blev ivägskickad dit igår. Jag upptäckte en svullnad på min hand och ju mer ja klia ju större blev svulnaden. Inge skojj! De klia, värkte, ömmade och va alldeles rött. Tänk er ett myggbett.. ni vet knölen blir ju lite vit. En sån knöl fast 4-5 cm stor över hela handen.
Under dagen blev den större och ja blev rädd.. va kan de va för nått? Så ja ringde sjukrådgivningen och prata lite mer dom. Vilka skickade mig till sjukhuset i Ljusdal. Så ja ringde upp dom och snackade och dom vela ta in mig på sjukhuset för att ta lite prover. Akuten rättare sagt. Men eftersom ja va på jobbet i Bollnäs så blev de lite svårt. Snackade me chefen och han tyckte med de såg illa ut. Så han körde iväg mig till akuten här i Bollnäs istället.

Dit kom jag. Fick vänta närmare 2 timmar innan jag fick komma in å kolla på't. Ja tror ja fick reda på mer på den kollen än va ja nånsin fått på ljusdals sjukhus. Tror bollnäs har lite mer kompetenta läkare faktiskt.
Iaf. Eftersom jag har min hudsjukdom på armarna så sa han att då kan min hud va extra känslig mot saker. Tex impregnerat (stava???) läder/skin, orena smycken (ska typ ha kirurgiskt stål lr rent guld..) och insektsbett. Han va nästan säker på att jag blivit biten av en knott lr liknande. För tydligen va knotten väldigt hemska i år. Så han rådde mig att inte använda smycken och dyl på vardagarna utan om ja vela ha de skulle ja ha de på mig när jag skulle ut å vela snoffsa upp mig lr nått (som han uttryckte sig).. Fick tillsägelse att köpa vanlig receptfri allergi medicin på apoteket och äta de då jag hade dom här "utslagen" i form av mutantmyggbett och liknande. De trodde han skulle hjälpa.

Så när klockan va ca 5 över 4 kom ja ut därifrån och tog bussen ner på stan. Ja sluta ju halv 5 i vanliga fall på jobbet så ja skulle aldrig hinna tebax och göra nått.

Nu sitter ja här me 7e gradens brännmärken på handen. Okej lite överdrivet kanske men äh. De svider och  är alldeles rött och sårigt pga att jag kliat så mycket. Sitter här me helosansalva och smörjer in handen med. Ajj ajj...

Tur dom va så förstående på jobbet iaf. Vela egentligen inte gå till akuten för de kan inte se bra ut å behöva sticka iväg sådär redan första veckan på jobbet.. Men de gick bra och både chefen och andra frågade hur de va me handen när ja kom hit i morse. Så de kändes bra :)

- Pyss!

Rekord

Jag börjar undra om de går snabbare och snabbare me vissa saker. När jag jobbade på 24help så tog de uppåt 4 veckor innan ja satt mig själv framför datorn me ett headset på höve å svarade på samtal. Ja har jobbat på Anthill sen i onsdags och i morgon ska ja ta oskulden på samtalen.. 4 DAR!! snacka om att gå ner i tid :P haha.
Gruvar mig som saaatan gör jag. Men de e ju de där att ta klivet över gränsen. När man väl tatt sitt första samtal så rinner som andra på bara. :) Och de e ju skönt! Men lite nervös e man ju så undra hur länge ja kommer sitta nervös och hålla muspekaren över "avalible" knappen på svarssystemet *skratt*

Idag fick ja mitt ena paket från shockstore oxå! Åhhh ja älskar tröjan ^^ Jäääi. Jack Skellington fulla tröjan typ hehe. Sååå mysig va den! Varm oxå :) Mössan va "mindre" än väntat men den satt ändå bra. Tygpåsen kan va skönt å ha ibland oxå kan ja tänka mig :) Får inviga den nån dag ^^
Nu väntar ja på andra paketet som kom på "eftersläp" som de hette.. Får de nu i veckan oxå troooor jag. Vi märker väl :)

Tittade på "Får jag lov - till sista dansen" på tv idag. Gick tydligen ikväll. Den va ju inte jättebra.. men rätt intressant å se ändå :P Hehe.. "Farsan" va ju me *skratt*

Nu längtas jag tills 20 sept.. ska bli så ruggigt kul! :D Och ja hoppas min överraskning kommer slås i lås! ^^ Hihi.. annars får vi nog kul ändå!

På lördag ska jag och Millis ner till Gävle och "shoppa".. .lr iaf gå runt å kolla om vi hittar nått att shoppa :P haha. Jag ska gå förbi tatueraren och fråga ut han lite om tatueringen jag ska göra. Ska kolla på båda ställena tänkte jag. Sen ska ja fråga om han tror jag kan ta och tatuera mina armar lr om min hudsjukdom förstör mina planer.. De märker vi väl.

Nä nu ska ja knoppa tänkte jag. Ska ju upp halv 6 så.. Ja försöker lägga mig kl 22.00 men av nån anledning så somnar ja inte då vare sig ja försöker lr inte.. men ja får väl helt enkelt tvinga mig i säng.

- Pyss!

Titanic

Jag tittade på Titanic härom kvällen och jag blev sååå sugen på att leta lite information om filmen. Den bästa filmen som gjorts nånsin enligt mig och ja kommer nog aldrig ändra det! :) Allt är så perfekt. Här nedan kommer lite info om Titanic som jag rotat fram. Kommer avsluta bloggen me en dikt jag gjorde när jag gick i 8an. Som handlar just om Titanic. Skrev den när jag just sett filmen. Va inne i en sån där "diktfas" :P hehe




Titanic

Titanic, egentligen RMS Titanic, Royal Mail Steamer Titanic, ungefär "Kungliga postångaren" Titanic, var en oceanångare byggd för linjetrafik mellan Europa och Amerika. Titanic byggdes för att transportera passagerare, dagligvaror och brev, men sjönk i en mycket omtalad och överraskande olycka som inträffade redan på fartygets jungfruresa, 1912.


Om skeppet

Titanic var sin tids största mekaniska konstruktion, med längden 269,8 m, bredden 28,2 m och höjden 53 m - lika högt som ett tiovåningshus. Fartyget framfördes med 899 besättningsmän och hade plats för 3300 passagerare.

Titanic var ett av tre passagerarfartyg av Olympic-klassen som det brittiska rederiet White Star Line lät bygga i början av 1900-talet för att möta konkurrensen från rederiet Cunard. De andra två var Olympic (1911) och Britannic (1914). Skeppen byggdes på Harland & Wolffs varv i Belfast.


Katastrofen

Den 10 april 1912 avseglade Titanic ut på sin jungfruresa från Southampton för att gå till New York via Cherbourg i Frankrike och Queenstown (nuvarande Cobh) på Irland. Den 14 april klockan 23.40 kolliderade hon med ett isberg cirka 600 NM sydost om Newfoundland. Fartyget sjönk den 15 april klockan 02.20 (tid ombord).

Strax efter klockan 02.00 beordrade kapten Edward Smith sin besättning: "Do your best and save yourselves", har även senare angetts till "It's every man for himself now". På däck rådde nu fullt kaos, den kraftiga lutningen gjorde att många begav sig mot aktern. Vattnet var bara 3 m från promenaddäck. Fartygsorkestern spelade in i det sista, men vad som var det sista stycket är inte ens samtida källor överens om. Populärt är att det skulle ha varit psalmen "Närmare Gud till dig", men tidningsartiklar och ögonvittnesskildringar nämner också en i tiden populär slagdänga; Autumn. När den sista livbåten skulle sjösättas, tvingades besättningen bilda ring runt båten för att bara släppa fram kvinnor och barn. Strax efteråt tippade Titanic framåt och många på däck tappade balansen och föll ner i det iskalla vattnet. I panik klättrade de flesta upp mot aktern. En del tog chansen och hoppade ner mot vattnet. Det elektriska ljuset slocknade. Klockan 02.18, när aktern var långt ovanför vattenytan bröts Titanic i två delar. Brottet i fartyget är bekräftat av ögonvittnen och Dr Robert Ballard, som fann Titanic 1985. Några minuter senare reste sig aktern och började dras ner i djupet. Många höll sig desperat kvar medan andra föll eller hoppade i vattnet. Klockan 02.27 försvann den sista delen av Titanic under havsytan.

1 522 av de 2 208 passagerarna omkom, varav 90 av ca 130 svenskar. Katastrofen vållade stor uppståndelse i Europa och USA, inte minst för att en del kända personer omkom (bland annat John Jacob Astor IV, dåtidens rikaste man), och på den höga dödssiffran, som berodde på att skeppet endast hade livbåtar för drygt hälften av passagerarna. Det ansågs att ett osänkbart fartyg inte behövde fler och reglerna krävde inte ens så många.


Efter katastrofen

Många frågor har ställts om Titanic. Än idag fascinerar katastrofen. Det kommer regelbundet nya filmer eller dokumentärer om händelsen och böckerna som har skrivits om Titanic kan räknas i hundratal.

Vraket lokaliserades den 1 september 1985 av en amerikansk-fransk expedition, ledd av dr Robert Ballard från Woods Hole Oceanografic Institute. Det hittades nere på 3 800 meters djup, 41° 43′ 55″ N, 49° 56′ 55″ V, 600 NM sydost om Newfoundland. Skeppet hade vid förlisningen brutits sönder i två delar, vilka ligger på botten med ungefär 500-600 meters avstånd, separerade av sönderslitna vrakdelar. Stäven är djupt nedborrade i bottenslammet och hålen i skrovet från isberget syns inte.

I maj 2006 dog Lillian Gertrud Asplund, som var den sista överlevande med minnen från katastrofen. Hon var fem år gammal när Titanic sjönk.

Det återstår nu bara en överlevande, som dock var under ett år när katastrofen skedde och inte har några minnen ifrån den. Millvina Dean, född 2 februari 1912, bor i Southampton


Titanics specifikationer

  • Kapacitet: 3 947 passagerare och 899 i besättning
  • Längd: 259,8 meter
  • Bredd: 28,2 meter
  • Deplacement: 47 072 ton
  • Däck: 10. 8 för passagerare
  • Maskineri: Två trippelexpansionsångmaskiner på sammanlagt ca 50 000 hkr drivande tre propelleraxlar
  • Hastighet: 20 knop, som högst 24 knop
  • Bränsleåtgång: Runt 825 ton kol per dag
  • Livbåtar: 20, varav 4 hopfällbara och 16 i trä
  • Livbåtarnas kapacitet: 1186 passagerare
  • Livbojar: 499 stycken
  • Flytvästar: 3560 stycken
  • Antal propellrar: 1 fyrblads i mitten och 1 treblads på varje sida

Konsekvenser inom sjöfarten

På grund av olyckan med Titanic följde omändringar av internationella sjöregler. Några exempel är:

  • Livbåtar ska finnas till samtliga ombord.
  • Radiobevakning ska finnas dygnet runt (SS Californian som var närmast Titanic stängde av sin radio på grund av den intensiva radiotrafiken).
  • SOS ska gälla som internationell nödsignal. Den ersatte CQD följt av skeppets namnkod (MGY var Titanics).
  • Livbåtsövningar ska genomföras.
  • Internationella ispatrullen bildades två år efter olyckan.

Populärkultur

Titanics olycka har varit föremål för många romaner och filmer.


Filmer i urval

  • Titanic (1952) regisserades av Jean Negulesco. Filmen vann en Oscar och manus stod Charles Brackett, Richard L. Breen och Walter Reisch för.
  • S.O.S. Titanic (1979) regisserades av William Hale. Den Emmynominerades.
  • Titanic (1996) regisserades av Robert Liberman. Filmen skrevs av Ross LaManna och Joyce Eliason och vann en Emmy.
  • Titanic (1997) är den mest kända filmen. Filmen vann 11 Oscars, bland annat för Bästa film och Bästa musik. Filmen regisserades av James Cameron som även skrev manus och Leonardo DiCaprio och Kate Winslet hade huvudrollerna.

Böcker

  • Claes-Göran Wetterholm: Titanic, Prisma 1999, ISBN 91-518-3644-0
  • Clive Cussler har gjort en bok som heter Lyft Titanic
  • Det släpps i snitt en bok om Titanic varje år. En sökning på Bokus ger 288 träffar och på Adlibris ges 354 träffar.

Dokumentärer i urval

Titanic är även föremål för ett stort antal dokumentärer.

  • National Geographic: Titanics hemlighet (1987) är en av de mest ambitiösa, regisserad av Nicolas Noxon och där Dr Robert Ballard leder sökandet efter Titanic.
  • Ghosts of the Abyss (2001) är även den skapad av James Cameron och använder avancerad 3D-teknik och undersöker skeppet på ett sätt som kan underhålla såväl forskare som privatpersoner utan något specifikt intresse för filmen.

Musik i urval

Även inom musiken är Titanic ett populärt tema.

  • Titanic av Mikael Wiehe är den mest kända svenska låten om Titanics förlisning.
  • Titanic (my over) reaction av punkbandet 999.
  • Titanic av Oddjobb
  • Titanic love theme av James Last
  • My heart will go on av Celine Dion var ledmotivet till Titanic från 1997, som vann Oscars och sålde stort

Datorspel

  • Titanic Adventure out of time (1996) Utgivare: Cyberflix
  • Ship Simulator 2006
  • Ship Simulator 2008


En oförglömlig kärlek...

Han en fattig pojke från landets yttersta del.
Hon en bortskämd flicka oförstörd och hel.
Han räddar hennes liv, räcker fram en hand.
Trotts två skilda världar, är två hjärtan i brand.
Hans blå ögon glittrar, ikapp med havets glans.
Går ner till tredje däck, en oförglömlig dans.
Kärleken är het, så het att den nästan bränns.
Först nu förstår de båda, hur äkta lycka känns.
Men allting har en ände, allting har ett slut.
När båten börjar läcka, de springer båda ut.
Frysandes i vattnet, de kämpar båda två.
Tills livets klocka ringer, nu är det dags att gå.
Livlös han nu sjunker, ner till havets djup.
Hon får leva ensam, med alla dessa stup.
I hjärtat finns han alltid, ler med utsträckt famn.
Om ändå båten hade, nått ända fram till hamn...

Bloggkoll.com


Orkar ni inte hålla koll på min blogg själva? Låt då bloggkoll göra de åt er :)

- Pyss!

Första helgen

Första ledigheten från jobbet :) Känns faktiskt bra att man för en gångs skull förtjänat ledighet lixom! En helg värd att njuta av ^^ Åt tacos igår och kolla på Titanic. Mums va gott. Men satt allt å snyfta till lite på filmen. Va flera år sen ja såg den å ja har aldrig gråtit av den filmen förut. Men har väl gått å blitt känsligare me åren :P hehe.

Och btw, de där ja skrev om ungarna på tåget i förra inlägget. Ni skulle sett de me egna ögon att morsan fullständigt sket i va ungarna gjorde. De va inga vanliga folk. Ni vet sånna där som sticker ut, gör va dom vill å skiter i andra även om de stör folk? Å ja skrek åt morsan, inte ungarna. Dom sket väl ja i. Ja tål inte andras ungar. Så äre bara. Mina vänners och mina ungar går bra. Men inte folk ja inte känner. Folk borde ha mer hyffs på sina ungar på offentliga platser. Btw. Att göra fysisk skada på folk och prata om vad man vill är väl ändå viss skillnad. Om jag sitter och pratar sex öppet med mina vänner ute på offentliga ställen rör mig inte i ryggen. Det är ett fritt land. MEN att fysiskt sparka folk i ryggen är INTE kul. Tänk på skillnaden.

Och kom ihåg.. Anonyma inlägg raderas ;) Så varför ens lägga ner energi på att skriva om ni inte kan stå för den ni är? Va lite modigare va. Lr är ni rädda för å få skit för nått? Äh! Stå för era åsikter istället! Va inte så fega.

Iaf! Sitter här nu å tittar efter lite prylar till datorn :) Får ju fet lön första månan och förutom att betala skulder och räkningar så tänkte jag köpa lite nytt åt datorn. Har redan köpt ny hårddisk. Men nu ska ja skaffa nytt tangentbord, nya högtalare, ny skärm och en extern hårddisk som pluggas i med USB. Då kan ja koppla in den när jag vill använda den. Typ. Ha min backup på den osv. Ska bli skönt me lite nya grejjor här hemma som faktiskt funkar!

Päronen ska ha surströmmingsskiva me resten av gatan här i eftermiddag. Ja funderade på att va me. Har fan inte ätit de sen mellanstadiet. Men vet inte om ja orkar. Funderar på att ta de som e kvar sen tacosen och sätta mig me nån film istället. Men vi märker väl vart jag slutar upp nånstans.

I morgon ska jag till Johan me min dator och få hjälp att installera min nya HDD. Sen hade han några minnen som låg och skräpa nånstans som jag kunna få :) Snällt! Då får ja 1,5 Gb istället för 512 RAM i min dator. Känns bra me lite mer minne så datorn inte blir så satans seg :) Annars om hans minnen inte funkar i min dator så kommer ja köpa nya. Kostar endast 141 kr / minne på inet.se så. Och tydligen kan ja bara ha 512 max i min dator (per plats) så de e inte så möe å göra åt. MEN när ja fått bort lite skulder (förhoppningsvist alla?) så ska ja ta 2 datorer på avbetalning från Dell. JA 2 datorer. Sköt ert å skit i va ja gör. Läs å va nöjd istället. Ska köpa en ny stationär och en laptop. Har alltid vela haft de å sagt att när ja fått jobb så ska ja skaffa de. Blir ca 1000 kr i månan tillsammans på dom. Så de e inte så farligt fatiskt. Inte när ja fått bort andra skulder osv först. Men men de blir inte än :) Blir troligtvist efter nyår då ja fått fast jobb (hoppas ja?)...

Nu ska jag gå å käka potatissallad och rostbiff. Morsan kom just in å sa att de fanns i kylskåpet om jag vela ha. Gott :D

- Pyss!

Men jises :P

Snacka om att ha fel om folk. Nu har en viss person sagt upp vänrelationen me mig på Bilddagboken (och troligtvist IRL?) bara för att jag inte kan me hennes polare :P Antar de e därför iaf. Kan inte komma på nån annan anledning. Om hon inte bara tröttna då. :) De har ja börjat gjort iaf. Känns onödigt å va vän me folk man aldrig hör nått från. Aja.. ynkligt tycker jag. Men de e ju hennes problem :) Ja har gott om polare så nån sån barnslig behöver jag inte ha i min umgängeskrets :D Ja överlever ^^ Vissa e inte torr bakom öronen än helt enkelt. Men dom växer nog i dom så småningom hoppas ja :) Att sen en annan inte ger sig fattar ja inte :) Snälla lilla du. Ja bryr mig inte om en liten ettrig fjortis som du :) Rör mig inte i ryggen va du har för åsikter om mig lr om du nu tror du känner mig ^^ Tänkt på en sak förresten. Du sa att vi umgåts max 2 ggr. Jag kunna omöjligt känna dig på den tiden. Hur kan du då känna mig? ;P Hah.. nädu. Dubbelmoral så de skriker om de. :D Hah.

Aja.. nu lämnar vi tråkigheterna ^^ Lr snarare de ointressanta :D Idag fick ja världens psykbryt på tåget hem. Satte sig en morsa me två ungar bakom mig och ena ungen höll på å "sparka" på sätet framför sig, dvs de jag satt på. Ja brydde mig inte till en början för ja tänkte att morsan hans läre väl säga till. Men ikke! Hon sluta inte sparka så ja vände mig om å kolla surt på henne å hon såg ut som "vadå?" ungefär.. Hinner inte mer än att vända mig om igen så fortsätter hon. När ja stirrat ut henne kanske 3-4 ggr så tappar ja humöret. Vänder mig om och skäller ut morsan (inkl hennes ungar). Ja kommer inte exakt ihåg vad jag sa men de va nått i stil med följande:

- Om inte du säger åt småglina att sitta still och sluta sparka mig i ryggen snart så ska jag personligen ta och spika fast dom i sätet, eller ännu bättre kasta av dom från tåget i farten! Jag är trött, hungrigt och börjar bli jävligt irriterad och just nu ligger INTE dina ungar på min plus lista precis. Lär dom lite hyffs för fan!

Morsan såg ut som hon tänkte "va hände?" medans ena ungen ser chockad ut och den andra börjar gråta. Ja satte mig till rätta igen, plugga in hörlurarna i öronen och höjde ljuget. Ja orkade verkligen inte med och bry mig ett skit om de där! Morsan hade INGEN hyffs på ungarna och verkade inte bry sig heller om dom irriterade mig. Me tanke på att när ja vände mig om å stirra ut ungen hennes så satt morsan bara å log å titta på ungarna. Har aldrig blivit så förbannad i hela mitt liv. Brudarna på andra sidan gången börja viska och hörde dom säga nått "äntligen nån som vågar säga nått.." .. Ja ffs ja blev förbannad! Å ja hade INTE tvekat av å kasta av ungarna. Va måttligt sugen ska ja säga.

Nu kan vi lämna tråkigheterna. Fast ja vet inte riktigt vad jag ska skriva :P haha. Äh de får va såhär. Skriver nå mer om jag kommer på nått ^^

- Pyss!

Första dagen

Så :D Då va första dagen avklarad på nya jobbet! Jag STORMTRIVS!!! Helhärliga folk som jobbar där å cheferna e helt enkelt toppen! Snälla, trevliga och de går att skojja me allihopa! Inte sådär trist och tråkigt gäng utan de här är faktiskt ett livligt skojjfriskt gäng! Dock seriösa när de gäller jobbet då :D

Jobbar (troligtvist.. de bestäms i morgon) 08.00 - 16.30. Rätt soft arbetsdag :) Lagom tid! Måndag - Fredag så jag får helgerna lediga. Kan väl inte bli bättre :) Jo en sak. Man slipper Arbetsförnedringen och F-kassan! :D *jäääääi* Hah. Gissa hur länge ja har väntat på att BARA få slippa dom? allt jäääääkla krångel som bara blev hela tiden, pengar som inte kom, jobbiga tanter på AF osv. Nu är ja min egen chef.. typ :P

Visst de e trögt å komma upp kl 6 på morgonen. Men lixom hallå, va förvänta ni er? Vart arbetslös sen 2005. Så ja har ju haft rätt lång "semester" om ja säger så. Inga tidiga mornar (förutom månaden på jysk då) och inga regler typ. Har inga problem att gå upp på morgonen om jag har nått som jag måste gå upp till. Dom första 5 minutrarna man e vaken e man lite slö. Men så fort man börjar gå runt i huset å klä på sig och äta osv så blir man ju pigg! Sen hade dom asgott kaffe på Anthill oxå så ja kommer börja morgonen med en kopp kaffe :) Gjorde de i morse och va superpigg på 15 min :P haha. Tog starkaste som gick att få för att piggna till lite snabbare.

Kändes i benen idag oxå att man va ovan å röra på sig ^^ De va ju som sagt 8 trappor upp och sen äre ju (rätt logiskt) 8 trappor ner :P Så dom springer ja i minst 2 ggr om dan (dit och hem) .. Men vi märker väl om de blir fler ggr? Hiss finns men ja har bestämt mig för att inte ta den. Lixom de tar inte många sekundrar mer att ta trapporna :) Kanske tar en liten promenix nån dag runt där ute me, om man äter en snabb lunch? Va vet jag.

Har nu gjort 2 matlådor tills i morgon och på fredag. Tonfisksallad me ägg och oliver :D Gottit! Åsså fyller ja en halvliters loka flaska me mjölk till de. Nyttit och gott :) Ska komma ihåg å lägga ner nån frukt oxå så ja inte blir så hungrig mellan ja får äta lunch och tills ja kommer hem. Magen kurra på bra idag kan ja säga. Men de blir mycke vattendricka där och som sagt regelbundna måltider. Och en jävla massa trappor å springa i (springer ner för dom, upp orkar ja inte springa... än :P) så vem vet hur många kg ja tappar tills båten? :) nått kanske iaf ^^

Borde ligga i sängen nu. Men även om ja bara sov 4 timmar förra natten så har ja nog inte kommit in i rutinen än. Sitter oxå me blött hår nu å kan inte starta hårtorken för päronen sover å morsan ska upp samma tid som jag så. Lite vett i huve har ja iaf å inte väcka dom. Sitter under min takfläkt som går för fullt å hoppas att de gör håret lite tort iaf :P Kan inte lägga mig me blött hår för då ser de ut som ett skatbo i morgon å de hinner ja INTE fixa till då. Men efter några dagar me uppgång kl 6 så blir ja nog görtrötter runt 9-10 på kvällen så de passar bra de!

Nä. Nu ska ja göra mig ordning för sängen. Sitter i handduk efter duschen. Undra om man ska byta väska ett tag nu.. Känner för de... tror jag xD Måste få plats me matlådan iaf.. Lr man kan ju ta den i en Ica kasse lr nå.. Aja de märks :)

Och jag säger bara en sak. Surreböll! xD

- Pyss!

Dans till Date

Japp då sitter man här, färdig att hoppa in i duschen och börja fixa sig för kvällens dans. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig, ändå typ ramlar de ut kläder ur min garderob :S Haha.. dagens i-lands problem ;P Aja ja kommer väl på nått troligtvist :) Hehe.
Sen ikväll blire nog dans på heltid oxå :) Bestämt mig nu för att ta tag i dansningen på heltid eftersom ja ändå bantar och dans är ju en grym träningsmetod som även e kul! Så igår när ja va på stan me Klara och Daniel så snacka vi om att båda vi skulle dansa me han :) Han vet ju iaf vilket stadie inom dansen ja ligger på då ja inte dansat sen jag gick buggkursen förra våren :P Hah.
Sen ska de bli buggträning på kläppa gården i Ljusdal tydligen från och med September så de ska ja börja gå på :) 2 timmar dans varje månad. Jääi ^^ Så kommer man igång lite. Undra om Tim och Jan är tebax btw. Ja de märks väl :antar jag! hah :D

Runt 7 kommer Klara och hämtar upp mig. Dansen börjar 8 och ligger i Nor utanför Jarse. Tar väl en 20-30 min dit me bil. Beroende på vilken väg man åker. Appropå det. Nu skrev Klara på MSN ^^ hehe :D Jaha nu blir de tydligen mat på stan runt 18 tiden innan vi ska ut mot dansen :) Kul kul! Blir jag, Klara och några som hon känner som oxå ska med. Kul kul! (upprepa? ^^).

Jag borde hoppa in i duschen nu å börja göra mig i ordning. Ska hämta ut ett paket vid 5 oxå som kommit. Ett par skor och en ring (om ja minns rätt?) som kommer på "eftersläp" från Ellos då dom inte fanns i lager när ja beställde hela paketet. Annars har ja ingen aning om va tusan de kan va :P Men de märker ja väl när ja öppnar paketet ^^ Sen har min duschcreme + parfym från Yves Rochér kommit oxå. Dax å lukta vanilj igen då ;) Hehe.

Nä nu måste ja skutta upp i duschen innan de blir för stressigt!

- Pyss!

Ibland undrar man...

Inte visste ja att de finns folk som känner mig bättre än va ja gör? :P Hehe. Nä ibland springer man på sånt folk som tror dom vet bäst om allt. Lite kul och läsa ibland faktiskt när dom inte har en aning om va dom snackar om ^^ :D Hah.

Men kul när man känner folk som jobbar på cinderella för dom brukar ju göra tjänster för en ibland. Har fått lite gratisresor osv. :D Kul kul! Nu längtas jag tills nästa båt. Ska bli kul å ut å dundra båt igen. Dock blir de nog sista på ett tag. Troligtvist hänger jag inte med på Arvingarna kryssen. Ja jag vet majja vi satt nyss och snacka om den men ja tror inte de funkar. Jag vill åka! så ja ska försöka. Men vill ja behålla de här jobbet nu kan ja inte hålla på å ta ledigt hela tin första halvåret pga en kryssning. De kommer fler ggr. Kommer sakna vissa som ska åka på den, men vissa kan ju gå å gräva ner sig lr nått så man slipper se dom :D hah.

Nä nu när man fått jobb gäller de å prioritera de i 1a hand så ja får behålla jobbet efter dom 6 första provmånaderna. Annars kan ja stå där utan jobb igen om ett halvår. Och de vill ja inte. Har ju planer på att flytta till bollnäs efter nyår å de ska ja tusan lyckas med oxå ^^
Då kanske man kan komma på fötter igen och förhoppningsvist må mycket bättre psykiskt oxå. Ja nä jag mår ju inte helt 100 just nu.. Snarare 20 kanske? Men har nog svårt att acceptera de själv.. Ibland gör jag de å då gråter jag länge länge. Men gör aldrig nått åt det. Skäms väl för att ja mår så dåligt kanske? Jag vet inte..

Aja i morgon blire dans i Nor till Date. Mysigt litet ställe ute i skogen. Klara fråga om jag vela haka på och ja bestämde mig för att göra de. Tydligen ska Daniel dit oxå så man kanske tar sig en svängom på golvet oxå ^^ Tänkte åka upp till Östersund på fredag oxå. Men de va ju innan ja fick reda på att ja fått jobb. Nu hinner jag nog inte me tåget så ja får stanna hemma. Tiia och Majja får ha kul utan mig. Men de överlever jag. Är ju inte så länge tills jag ska ha kul igen! :D EMD i sandviken den 20e sept. En lördag som tur e! :D Slipper man tänka på att ta ledigt från jobbet oxå. Skönt skönt! Ska passa på och ta en fika me Dennis då oxå :) Springer ner en snabbis medans Majja duschar å håller på :P Hehe. Ska snacka me Dennis när de närmar sig så får vi snacka tider osv då ^^

Nä nu ska ja in å kolla länkarna här på bloggen för Dennis nämde nått om att ja inte hade länkat til mina vänner? Hmm... :D hah Virrpanna som sagt!!

- Pyss!

Regn, hagel och drivis...

Usch vilket väder. Kul å gå på stan i de här då! Kl 16 ska ja träffa Daniel och Klara nere på finess och fika en smula. Kul å träffa folk :) Ska slänga på några tradera vinster på samma gång oxå. Massa krångel innan ja fick iväg dom. Först så hade tejpen tagit slut så ja va tvungen att åka ner och handla. Sen tog de typ en vecka innan ja fick in pengarna på mitt konto. Kontakta banken och dom sa de vart nå krångel me överföringen mellan banker förra veckan. *sigh* Aja.. nu är allt packat och klart iaf och väntar på köksbordet för att skjutsas ner till posten.

Sitter fortfarande i nattkläderna. Hah.. ja borde klä på mig men jag ska duscha först innan jag gör de. Har sprungit runt halva huset å packat paket och suttit å läst ett argt mail på myspace (tror de skulle föreställa argt iaf?). De roade mig dock mest. Men men. Folk kan ju inte lyckas jämt lr hur? :)

Nä nu ska ja kila upp i duschen så ja blir klar me allt nångång.

- Pyss!

Kom ut!

Satt just och snacka me en vän på MSN om homosexualitet. Asså jag är ju bi. Som jag gick ut med för ett tag sen. Även om dom flesta redan visste ändå :) Hehe. Vi kom in på fördommar och våga "gå ut" osv. Jag är nog bland dom som önskar att när jag får barn att nått utav mina barn kommer va antingen bi eller gay :D Ja vet inte varför, ja bara vill de ^^ Kan slå mig ihop me Martin Stenmarcks morsa där. Hon fick 12 (vare va?) å INGEN va gay lr bi *skratt* Snacka om trist när hon önskade att nån skulle va de!

Kanske ja vill de för att jag själv är det? Ja vet inte :) Ja vet iaf att jag vill skriva såhär. Jag bryr mig inte om vilken läggning folk har. Vad dom gjort. Om dom testat, exprimenterat med sex osv. Hur ska man veta om man inte testar? Lixom nej.

Jag önskar mina päron hade en bättre inställning till homosexualitet men tyvärr så är båda homofober så när jag kan gå ut med att jag är bi till dom vet jag inte. Troligtvist när jag flyttat och inte längre bor hemma. För ja läre ju få höra en del om att jag är äcklig, inte den dom trodde jag va, att de bara är en fas osv.. Men inte på de bra sättet utan ja kommer få utskällning. Dom kommer säga att dom skäms över mig osv. De är inte första gången dom säger det. Ja kan inte säga mer än att ja är som jag är för att jag inte blev som jag skulle. Lr nått. Enligt dom skulle ja väl vara en kopia av min polare Renée. Söt, smal, vacker, klär sig snyggt, inte har massa olika färger i håret osv. Jag skulle inte få va såhär om dom bestämde. Nu gör dom inte de och så fort jag sticker så kommer ja verkligen leva ut 200% me den person jag är. Måste ju hålla på mig så länge ja bor hemma tyvärr. Inte för att dom säger att "så fåru inte göra" utan för att jag inte vill starta nå mer bråk än va de redan är här.

Aja.. iaf. Gå ut! Ni kommer må mycket bättre med det. Och förhoppningsvist har ni ett par bättre föräldrar än va jag har som accepterar er för den ni är.

- Pyss!

En öppen blogg

Japp som alla förstått så är jag ganska öppen med det jag skriver här. Jag sticker inte under stolen med nånting. Pratar om de mesta :) Sex, sjukdommar, tankar, åsikter osv. Har en privat blogg oxå dock där jag skriver mer detaljerat om saker som ja inte vill att nån annan ska få reda på, den är lösenordsskyddad och det är bara mina närmaste vänner som fått lösenordet. Dom jag känner att jag kan lita på.

Men jag har inga problem och snacka öppet om saker. Jag och Majja satt å snacka om sex och ställningar på bussen en gång kommer ja ihåg å tanten några säten framför oss vände på sig och verkligen gjorde :O min mot oss *skratt*. Tror inte Majja såg de men de va sååå kul å se hur hon reagera haha. Vänj dig, de är 2008 inte 1908...

Appropå öppet. Tänkte fråga tips på en sak nu :) Hur gör NI när ni (ni som gör det då dvs, de finns ju dom som inte gör de oxå :D) "rakar lotta" s.a.s. :) Lr mer rätt ut, när ni rakar muttan? Jag har alltid gjort de i duschen men börjar tröttna på allt jävla krångel. Har ni nå andra tips/ställningar osv som gör de lite lättare kanske? Lr ska man satsa på brasiliansk vaxning? Har funderat på de förut.. kostar 700 i Gävle för å vaxa muttan + benen. (JA ja säger mutta för ja tycker fitta låter som för mycket fjortissnack/porrfilm) De kanske kan va värt pengarna. Ska fundera på de lite till. Men vill gärna ha tips från er ändå :) Hur gör ni? Och funkar de bra? :D

Va för den delen (appropå mutta? xD) inne och skrev i Dates gästbok för första gången på säkert 10 år känns de som. Och de blev ett litet inlägg :P Kändes som om Majja vart här skulle hon sagt nått i stil me "börjat på en novell lr?" ^^ Heh.. känner henne ALLT för väl ibland ;P Nä men ja hade några punkter att dra upp och sen blev de allmänt dösnack efter de :) Men äh. ^^ Passade på samtidigt och göra reklam för den här bloggen och för min hemsida ^^ Så nu är reklamen ute på EN sida iaf.. ska lägga ut lite på andra sidor oxå men vet inte riktigt vart hmm... Aja :)

Har btw fått musikalfnatt! Jag såg Mamma Mia i helgen och jag ÄLSKADE den!! Klara frågade om jag vela haka på. Dock hade ja inte råd men hon sluta inte tjata ;) Så ja snacka me morsan och hon bjöd mig på bion som en liten present att jag fått jobb ^^ Jäääi. Så iväg åkte vi (klara körde) och ja satt verkligen och log HELA filmen!! Så ruuuuskigt bra den va!! :D När ja kom hem så fixade jag soundtracken till Hairspray (och en RUSKIGT bra musikal me ett grymt bra budskap!!), Dirty Dancing, Little shop of horrors och Mamma Mia :D Sitter å nöter låtarna nu så ja blir fan toki :P Men sååå bra musik :D
Btw.. budskapet i Hairspray som ja skrev om nyss är de bästa. Den handlar om en större tjej (och där vet ja verkligen hur de är) och hon är kär i skolans snyggaste och populäraste kille. Men som hon sjunger "Everybody warns that he won't like what he'll see. But i know that he'll look Inside of me!". Han ser henne för DEN hon är och blir kär i henne "Tracy, i'm in love with you. No matter what you weigh" som han sjunger. Trotsar alla och älskar henne både på in och utsidan. Så himla bra budskap! Kolla inte på utsidan för inuti kan de va en ruskigt härlig tjej gömd. Och bry er inte om va andra tycker! Stå för den ni är och vad ni tror på! :)

Btw.. igår städade jag som nå jäkla galning! Jag dammsög, skurade, dammtorka, bytte gardiner, bädda rent, putsa fönstrena, diskade, tvättade kläder (3 maskiner!! :O)... Bah! Ja de blev mycket göra igår! Ändå började ja inte förns typ 5 på eftermiddagen för förmiddagen gick åt till att dösnacka me Majja på telefon :P Haha. Snacka om att hålla på sen kan ja säga! Ja va klar me allt runt 22.00 och då först kunna ja hoppa in i duschen. Sååå skönt och ta en dusch när man jobbat för fullt, verkligen så de rinner från pannan på en. Men då vet man oxå att man gjort ett bra jobb :)
Idag ska jag ta och byta skrivbord i mitt rum. Ja börjar tröttna på de här jag har nu och farsan sa att ja kunna ta deras gamla. Skönt! Då ska ja fixa det idag :) Får passa på och "möblera om" på skrivbordet då oxå. Kanske tvätta duken som ligger på oxå för den börjar bli liiiite småfläckig av div saker. Ser nästan ut som nån spermat på duken vid tangentbordet men haha de kan ja försääääkra er om att de inte e nån som gjort *skratt* De måste vart efter nå fil som ja suttit här å ätit lr nått ^^

Nä nu ska ja sjunga vidare en stund, sen blire lunch och sen börjar ja på me skrivbordet :)

- Pyss!



bloglovin